Didactische leervormen

Uw gewenste oefening bestaat al!

Trainers zijn dol op spelen en simulaties. Sommigen bedenken dan bijvoorbeeld een case, waarbij de deelnemers in een aantal uren intensief werken, zelf ontdekken wat goed gaat en wat beter kan. Veel van deze zogeheten didactische vormen zijn verzameld in boeken zoals ‘100 oefeningen voor trainingen’. Maar het ontwikkelen van een goede werkvorm is tijdrovend en onnodig. TFC heeft een kleine 2000 oefeningen vanuit de hele wereld opgenomen in een online database: TrainingsActiviteitenOnline, of zoals wij deze dienst zelf noemen:

de TAO

TrainingsActiviteiten Online is een database met praktische, kant-en-klare trainingsoefeningen over allerlei onderwerpen, zoals: Coaching; Communicatie; Creativiteit; Financiën; Klantgerichtheid; Management; Meervoudige intelligenties; Onderhandelen; Personeelsmanagement; Persoonlijke effectiviteit; Presenteren; Teamwork & Teambuilding; Training & Opleiding; Veiligheid & Arbo; Verandering; Verkoop.

De trainingsactiviteiten zijn er in uiteenlopende soorten werkvormen: discussie, rollenspel, opdrachten, vragenlijsten, spelletjes, enzovoort. De trainingsactiviteiten worden aangeboden in PDF-formaat, waardoor de oorspronkelijke opmaak behouden blijft. Door de tekst te kopiëren naar een tekstverwerker kunt u deze ook bewerken. Klik voor meer informatie over tekstbewerking op de link ‘Hulp bij tekstbewerking’ rechtsboven in het scherm.

De opleider of trainer die een passende oefening zoekt, kan in de database van de TAO heel gemakkelijk de juiste keuze vinden. In de handige zoekmachine kan deze bijvoorbeeld aangeven:

 • Onderwerp en trefwoord: welk aspect van communicatie moet het betreffen?
 • Tijdsduur: er zijn oefeningen van minder dan een half uur tot meerdaagse complete programma’s
 • Werkvorm: 17 verschillende, zoals rollenspel, discussie of fysieke oefening
 • Deelnemers: de maximum grootte van de deelnemersgroep, van 8 tot onbeperkt

Uw abonnement op de TAO wordt afgestemd op uw positie en budget: TFC biedt kwartaal- en jaarabonnementen, voor ZZP’ers, voor trainingsbureaus en voor het onderwijs. En als u het eerst even wilt uitproberen, krijgt u van ons tijdelijk toegang tot de TAO. Dus ga alstublieft geen tijd meer besteden aan het maken van eigen oefeningen.

Doorlopend nieuwe oefeningen, ook de uwe?

Momenteel bevat de database bijna 1700 trainingsactiviteiten. We vullen de collectie regelmatig aan, met dank aan creatieve trainings- en opleidingsprofessionals wereldwijd. Meest recent werd de database uitgebreid met 46 zogeheten storytellers: ware verhalen, sterke verhalen, fabels, mythes en legenden om te inspireren, motiveren, versterken en stimuleren.

Wilt u uw zelf ontwikkelde oefeningen publiceren? Wij nemen deze graag op en zorgen dat u zich goed kunt profileren als auteur. Voor elke van u gepubliceerde oefening wordt u gehonoreerd met een kwartaal gratis abonnement.

De voordelen van TrainingsActiviteiten Online

 • Na het eerste licentiejaar slechts € 150,- investering per kwartaal (ZZP’ers betalen slechts € 100!)
 • Éen inlogcode biedt op vijf werkstations twaalf maanden lang onbeperkt toegang
 • Het complete aanbod telt circa 1700 Nederlandstalige trainingsactiviteiten
 • Regelmatig aanvullingen met nieuwe oefeningen
 • U hoeft nooit meer zelf een oefening te bedenken, zodat u zich bezig kunt houden met uw primaire taak: trainen!
 • Had u al eigen oefeningen: breng ze in en maak dan de show als auteur
 • Makkelijk en snel zoeken bespaart u dagen werk
 • De oefeningen zijn eenvoudig en snel
 • En de oefeningen zijn naar eigen inzicht aan te passen.

Meer weten over de TrainingsActiviteiten Online, of overweegt u TrainingsActiviteiten Online aan te schaffen? Mail ons dan even.

Terug>>